fredag 16. november 2012

Førstemann til 50...


...Tips til selvstyrt stasjonsarbeid...
Førstemann til 50 er et fint spill for læring av å "fylle opp tiere".
Spillet trenger en bank med centikuber/klosser¨i 2 ulike størrelser, de fungerer som enere og tiere. Eleven kaster terningene, regner sammen summen, f.eks 5+1=6, eleven tar 6 enere. Neste gang det er hans/hennes tur og eleven f.eks kaster 4+3=7, tar eleven 7 enere. Eleven teller opp ti enere og veksler i banken slik at han/hun får en tier og 3 enere. Slik fortsetter de til en har fått 5 tiere altså 50.


Som vi vet det er mye læring i å spille spill. Sosialisering, samarbeid, dialogen med de som er med, vente på tur og matematiske utfordringer.

3 kommentarer:

  1. Dette tror jeg også kan fugere på de største barna i barnehagene som trenger litt ekstra utfordring Man kan jo minske det ned til hele 5. Å om så utvikle de det mer til at det inneholder hele 5, 10 og 20 for å jobbe inn kunnskapene om penger. Høtes ut som et spennende atematikkspill:)

    SvarSlett
  2. Enig, dette hørtes ut som et spennende spill! Tenker også som Silje at man kan jo bygge på og utvide spillet, slik at man får tilpasset opplæringen etter nivå. :-)

    SvarSlett
  3. Er helt enig med deg Trude, spill i klasserommet er utrolig mye læring. som du sier så er det ikke bare matematikk som er læring.

    SvarSlett